Oldal kiválasztása

A vállalkozásod kezdetén, ismerős, rokon, munkatárs ajánlás és szóbeszéd útján jutottál el eddigi ügyfeleidhez.

A közösségi oldalon megjelenéssel bővítve, további ügyfelekre sikerült szert tenni. Sikeresen tágítva ezzel, a már meglévő kört. Azonban még mindig nem aknáztad ki 100% teljességgel az online világ kínálkozó lehetőségeit, mellyel az üzleted szárnyakat kaphat.

Mindenki 0 ügyféllel kezdi és azonnali sikert akar.

Az online jelenlét számos lehetősége közül, még mindig dobogós helyezett a weboldal, mint all-inclusive digitális rendszer.
Nem csupán képes, szöveges vagy videós tartalom alapú hirdetésként segíti a vállalkozókat eljuttatni az ügyfelekig, de a már rongyosra tesztelt reklám stratégiáknak köszönhetően egészen az egekbe repíthető fel. Mint köztudott, a megfelelően alkalmazott reklámnak köszönhetően, egyszerűen elő lehet mozdítani egy cég hírnevét. Azontúl, hogy segít sok új ügyfelet találni, manapság a konkurencia oldalakat maga mögé utasítja. Persze mindezért, egy már meglévő oldalnál is dolgozni kell, de a gyümölcse szépen beérik a végén.

Egy weboldal, tényleg maximálisan segíti a vállalkozás fejlődését?

 

 

 

 

 

Minden jel szerint, igen. A kereslet-kínálat folyamatában keressük ehhez a választ.

A legnagyobb előnyt az online jelenlétben szükséges kutatni, hiszen a keresés kínálta lehetőségeket, ezen ismeretek alapján okosan kihasználhatjuk.

 

A mai kor embere, reggel felébredve elsőként a mobiltelefonjáért nyúl ásítva.
(Második helyen a kávé áll.) Lepihenés előtt, este pedig a mobilt teszi le utolsó tevékenységként, mielőtt lekapcsolná a lámpát.

Ugye ezek ismerős tevékenységek?

Kiindulva mindebből, elmondható, hogy az online tér, mely szinte már minden háztartásban ott van, az élet, és a napi rutin része lett. A jelenlegi 2020-2021-es válsághelyzet mindezt csak felerősítette, megerősít abban, hogy szükséges.

Ez az átalakult élethelyzet magával hozott egy sor, olyan pozitív hatású folyamatot és értéket, melynek használatával sikerre viszi a különböző, felkínált webes szolgáltatásokat:

– Az ételrendelések mobilizáltabbak, a vendéglátóegységek szükségszerű bezárásának következtében.

– Az online vásárlások gyorsabbak az egy kattintásnak köszönhetően.

– Chat bot, hírlevél rendszer építésével könnyen elérhetővé válunk ügyfeleink számára.

– Vendéglátóhelyek és szépségstúdiók időpont foglalását pedig már mobillal szinkrozinálható naptárral is elérhetővé lehet tenni, a gördülékenység érdekében.

A már meglévő vagy most induló weboldalba történő beépített rendszereknek köszönhetően, forgalom megtartás és növelés részeként stabilabb lábakon álljon az egyébként nélküle valószínűleg csődbe hajló vállalkozás.

Manapság ha szakemberre van szüksége egy háziasszonynak, a helyi reklámújságok helyett; ahogy hajdanán tette, a kezében lévő mobiltelefonon megnyomja a keresőt, beírja a megfelelő kulcsszavakat és a webes felületen, önmagát jól eladni képes vállalkozóval felveszi a kapcsolatot.

Egy valamire való weboldalnál, igen fontos a könnyű átláthatóság, a megfelelő szövegkörnyezet a szellős rendezés, na és persze a mobileszközre megfelelően optimalizált, mobilbarát weboldal.

A megfelelő web optimalizálás már az első lépéseknél is nélkülözhetetlen. Mint a domain név megfelelő kiválasztása és beállítása. Rákattintva, a főoldal gyors betöltése után, nyújtson elegendő információt a vállalkozásról, tevékenységi körről.

 

– Kiről, miről szól, mi a szolgáltatás vagy termék melyet értékesíteni kívánunk.
– Egy kép többet képes elmondani rólad, a szavaknál, ezért fontos, hogy olyan fotót válassz ami beszédes. A szolgáltatás egy frappánsan elkapott pillanata példaképp nagyobb bizalmat fejleszt.
– Egy rövid céget bemutató videót, vlogot, sokan fognak örömmel végig nézni, hiszen ezzel személyesebbé tehető az imázs, könnyebben elérhetőek a felhasználók.
Hallathatod a hangod, a belső rezgéseket láthatóvá lehet tenni általa. Még arra is képes, hogy érzékelteti a személyes aurát, mely a szimpátia egyik kiemelkedő eleme.
– Amennyiben rendelkezel már olyan ügyféllel aki cég ajánló bejegyzést adott, tapasztalattal rendelkezik a munkádról, termékedről, hozzáállásodról, mindezt véleményezte az egyik ismert platformon, a bizalom növelése érdekében helyezd el az oldalon.
Fontos, hogy linkesített formában, a főoldalon legyen megjelenítve. Lehetőleg ne a weboldal felső szegmensében.
– Az árak menüpont szintén nagyon fontos, hiszen akárcsak egy kereskedelmi áruházban, itt sem javasolt titokként kezelni, hogy az adott szolgáltatás vagy termék, milyen árakon rendelhető meg. Amennyiben a szolgáltatás melyet kínálunk, nem fixálható, érdemes ebben az esetben egy -tól, -ig rendszert használni.
– Érdemes az oldalon elhelyezni egy -Ajánlatot kérek-  gombot, esetleg űrlapot tenni a megfelelő részbe, feltenni a megfelelő kérdéseket:
Pl., Mire van pontosan szükség? ,stb.
Ajánlatunkat tökéletesítve ennek ismeretében, elküldhetjük a részére, az űrlapon megadott elérhetőségek egyikén.
– Amennyiben rendelkezik a vállalkozás közösségi média oldallal/oldalakkal, a felhasználónak legyen lehetősége arra mutató gombokra átkattintani. Ott további gondolatokkal, bizalom növelő bejegyzéssel, segítő szándékú tippekkel, információkkal fog találkozni ami segítheti a döntésében; az online térben felsorakozó vállalkozás kínálata mellett, melletted voksoljon.
Ezek az információk támogatnak abban, hogy a felhasználók viselkedését, szokásait megismerd, s tiszta rálátásod legyen arról, hogyan igazítsd hozzájuk a weblapon látható tartalmakat.
Az érdeklődési köreiket megismerve, alakíthatod a nekik szánt marketing szövegeket.
Optimalizált tartalmakat helyezhetsz el, amelyeket olyan kulcsszavakkal szükséges ellátni, amiket a kereső robotok szeretnek és támogatnak. A cél az, hogy a felhasználót összekapcsold azzal amit keres a neten. Eljuttatni A pontból B pontba, a meglévő, megfelelő eszközökkel.
A Google indexelés alapján gyűjti össze és válogat a több tucat, online térben fellelhető weboldal között.
Egy-egy szóra, kifejezésekre mutat rá a keresőmotorok segítségével. Ezért nem elhanyagolható szempont az, hogy a szövegtartalom minél részletesebben, változatosabban legyen megfogalmazva annak érdekében, hogy a robotot felhasználva, saját javunkra tudjuk a későbbiekben fordítani. A kereső rendszerben az aktuális tartózkodási hely is egy fontosabb szerepet kapott amióta a mobilba és egyéb eszközökbe a beépített GPS megjelent. Ezeknek az információknak a tudatában optimálisabbá, teljesebbé alakítható a kínált szolgáltatás és termék, egy adott területre országon belül.

 

Minden olyan, a weblap motorikába beépített segéd program, funkció azt segíti elő, hogy a legrelevánsabb oldalt indexelje be a felhasználó számára; ott kellő értéket, segítséget, információt találjon. Emiatt fontos tisztában lenni mindezekkel, hogy mik kerüljenek beépítésre a weboldalba, a megfelelő beállításokkal, a vállalkozás sikerességét előmozdítani képes módon.

 

A webes felületek szabályai, a nagy tech cégek újításai időről időre változnak, ami megköveteli a naprakész, mindenre kiterjedő webes tudást.
A folyamatos önképzés elkerülhetetlen, amennyiben a cél egy olyan weblap kialakítása, ami permanens és frissített az állandó karbantartással, SEO optimalizálással és az időközönként megújuló dizájnnal.
– Hiszen egy új autó megvásárlásával is együttjár a folyamatos karbantartási munkálat, amelyek szükségesek ahhoz, hogy újszerű maradjon. Pl., olaj, ablakmosó folyadék, üzemanyag, időszakos munkálatok, cserék, stb. –
A cél ezzel is a jégheggyel való ütközés elkerülése ami fennálló veszély, amennyiben a weboldal nem megfelelően karbantartott.