Oldal kiválasztása

Online közösségi platform, mint ingyenes reklám felület? Igen!

 

A weboldal elkészítése után, gondoljuk végig milyen online megjelenési opció felé hajlunk.

Az eladni kívánt terméket, a munkánkat, reklám céljából használni tudjuk, kérdezd meg magadtól: Van megfelelő pénzügyi keret erre, vagy megoldható mindez pénz nélkül is?

A közösségi oldalak nyújtotta lehetőségek ki nem használása, óriási baki.

 

Több érv is mellette szól:

  • Mindenki IS, rajta van aki számít.
  • Céges oldalt vagy képes létrehozni a segítségével.
  • Hírünk, a jó kommunikációnak köszönhetően, gyorsan eljut ahhoz a potenciális célcsoporthoz, melyet elérni szeretnénk.

 

Mutasd be a Cégedet!
A felhasználók kedvelik az egyszerű, egyértelmű, gyorsan áttekinthető weboldalakat. A Facebook oldalnál sincs ez másképp.

Céged bemutatkozásánál törekedj az egyszerű és egyértelmű bemutatásra. Mivel foglalkozik a vállalkozás, mi a szakterület, miben vagy jó, milyen értéket nyújtasz.
Fontos az elérhetőség, hol vagy megtalálható, hogyan lehet kommunikálni veled, hogy vegyék fel veled a kapcsolatot. Személyesen? Írásban? Telefonon?
Legyen egy konkrét pármondatos leírásod arról, hogy “Ki vagy, Mit akarsz”.

Céges weboldalad bemutatására is törekedj.

Szép fotókkal vagy videókkal mutasd be mivel foglalkozol. Az emberek 82%-a, az információit még mindig vizuálisan szerzi.
Legyen beszédes, jól beállított az a kép, mellyel kommunikálsz.

 

Egységben az erő – Egységességre törekvés
Ahogy a weboldalad, úgy a közösségi platform megjelenése is legyen egységes, lényegre törő, de ne túl sok, ne túl tömött. Az emészthető írások, képekkel illusztrálva hitelességet mutatnak, bizalmat keltenek. Ne feledd, az online megjelent cégekkel kezdetben, még évekkel ezelőtt, sok negatív tapasztalat is érkezett, ami óvatosságra programozta be a felhasználókat.
A profi megjelenés hozzávalói:
Szép fejléckép, szépen megszerkesztett profil leírás, jól megválasztott profilképpel.
Egységes kinézetre törekedj.

 

Mutasd be a kollégákat, adj arcot az oldalnak
Bemutatásukat kezd egy pár soros mondattal, képpel.

“Vele fogsz találkozni a boltban, Sándor a legprofibb mosógépszerelőnk, Ilonka várja a hívásodat ha elakadnál a méret választásban.”

A posztolás,

legyen átgondolt, egyszerű írásokkal, releváns tartalmakkal, a megfelelő hírt fogod közölni és eljuttatni a felhasználókhoz.
– Ezen tartalmak adjanak számukra valamit, segítsék őket, hálásan követni fogják az oldalt és rendszeres visszatérő látogatóid lesznek. – Itt már gondolkodhatsz abban is, hogy az esetleges fontosabb információkat a vállalkozásodról, a cégről, közölhesd pluszban.

Kommunikáld a céges Partnereknél elért sikereidet.
Amennyiben problémájukra sikerült megoldást találnod, tedd közzé.
Sikert értél el egy általad nyújtott szolgáltatással, mely profitot termelt részükre? Írd le, beszélj róla büszkén.

 

Megoldandó feladatokat látni problémák helyett, amivel kitűnsz a tömegből, másokban is bizalmat keltő.

Reklámozz!
Egy termék, szolgáltatás havi, évszakhoz köthető akciója, mint újdonság; megjeleníthető, reklámozható anyag. Hiszen lényegében véve egy már megfelelő számú, elért követővel, az ingyenes reklámfelület kihasználására van lehetőséged. – Minél ütősebb egy reklámszöveg tartalom, annál több érdemi megrendelés, vásárlás érhető el, az oldalnak pedig növekvő megosztás száma lesz.- Nem szükséges pénzt költened reklámokra, amely vagy bejön vagy nem.

 

Több aktivitás elérése egyszerűen

A rendszeresen feltöltésre kerülő releváns tartalmak, információkat nyújtó, hangulatot árasztó fotók posztolásával, pár perces bemutató videóval, élő bejelentkezésekkel több követőt és interakciót érhetsz el. Használd ki a lehetőségeidet, ragadd meg a figyelmet.
Adj használható tartalmakat, nyújts segítséget, mutasd be a munkádat részleteiben is, posztold ki a sikereidet, tapasztalataidat, légy inspiráló mások számára.

– Mitől működik?

 

Attól, hogy rendszeresen posztolsz, kommunikálsz.
Kérdésekre adsz megfelelő válaszokat.
Nem akarsz hirdetésekre súlyos pénzeket elkölteni?

Naponta posztolj tartalmakat, lehetőleg abban az időszakban, amikor a legtöbb ember van fent és a szabadidejét valószínűleg a Facebookon tölti. Minél több emberhez jut el a híred, annál nagyobb ismertségre, kattintásra, követőkre teszel szert és egyre jobbak a konverzióid.