Oldal kiválasztása
A Google szereti azokat a tartalmakat, melyeknél alacsony számú a kulcsszóra a verseny,
Pl., Az afrikai rinocéroszok nemi élete.

Sikeres Blog Írás

Mire van szükséged ahhoz, hogy megfelelően jól megírt, szépen kialakított blogot írj?

Miért írsz blogot?  Kinek írsz?  Hogyan írod?

A sikeres blog írásához szükséged van egy szuper, jól megválasztott témára.
Lehetőleg olyan témát válassz, melyet más nem írt körbe eddig, vagy csak keveset volt szó róla online.

A Google szereti azokat a tartalmakat, melyeknél alacsony számú a kulcsszóra a verseny,
Pl., Az afrikai rinocéroszok nemi élete.

Minél ritkább egy téma, annál értékesebbnek érzik a felhasználók azokat a jól megírt, szépen megfogalmazott tartalmat, melyből esetleg tudásukat bővíthetik. Az online jelenlét egy szép, működő weboldallal kezdődik.

Minden olyan vállalkozás, aki került már csőd közeli helyzetbe, vagy forgolódott napokon és éjszakákon át; álmatlanul a szakadék szélén egyensúlyozva, -miközben tanácstalan elszenvedője, vagy első körös szemlélője a 2008-as, 2021-es válságnak,- tudja, érti, hogy a weboldallal olyan lehetőségeket képes kiaknázni, ott nyer teret, mellyel megmenti, avagy valós mentőcsónakot nyújthat a vállalkozásának.

Weboldal mint mentőcsónak?

 

A sikeres blog írás tehát egy működő, mutatós, profi weboldallal kezdődik, ahol kedvünkre cserélhetjük, bővíthetjük a felhasználóknak szánt organikus tartalmakat. Ha kedvünk tartja, frissíthetjük mi magunk a weboldalunk dizájn részét, illeszthetünk be plusz vlogot, blogot, profi képeket, olyan megfelelő kulcsszavakkal láthatjuk el a cikkeket, melyeket később a weboldalunkba előre beépített segédekből kiolvasott mérések alapján, a folyamatos SEO korrigálását végezhetjük, a Google robotok segítő munkáját támogathatjuk. Vagy megbízhatjuk vele a szakembert aki a weblapot készítette, akár egy karbantartási opció által.

A Google helyezési listáján az előre lépés előnyeit kiélvezni nem azonnal lehet. Nagyon sok energiát és munkát kíván.

Blog írásához szerencsére manapság nem szükséges már a régi időkben gyakran használatos papír és toll párosa. Az állandóan magunknál tartott mobiltelefonok, kellő segítséget nyújtanak ehhez a tevékenységhez.

Írhatunk rövid blogot akár egy busz várakozása közben is.
Nem helyhez vagy időhöz kötött tevékenység ma már.

Miben rejlik a sikeresen megírt blog titka vagy manapság oly gyakorta használt trendi szóval élve; cikk írás?

Először is gondold végig, kinek/kiknek írod a weboldalra szánt cikket.
Olvasóidat, azaz a célközönséget, hogyan, mivel kívánod majd megszólítani.
Nemre, családi állapotra, korra olyan szűkítést tudsz redukálni, hogy azoknak fog megjelenni csupán, akiknek a figyelmük, az érdeklődési köreik arra összpontosul.

A blogbejegyzésnél fontos szempont az első pár sor, hiszen egy blog stílusú weblapon a fő kép mellett, a megírt cikkek tartalmának csupán tizede lesz olvasható. Lehetőleg erre figyelj nagyon oda.
Maga a cikk, legyen szellős, jól áttekinthető. Adj hozzá képeket, hiszen az olvasók 86%-a még ma is vizuális beállítottságú. Azonkívül a blogban elhelyezett fotók, felosztják az irdatlan mennyiségű írt tartalmat, ezáltal emészthetőbben olvasható, melyet az olvasók nagyon fognak szeretni és rendszeres látogatóiddá válnak.
Amennyiben a cikkeddel érzelmekre is hatsz, könnyebben el sikerül érned az olvasókat.

A nagy koponyák véleménye szerint, hass az érzelmekre és a tenyeredből esznek majd, mint a galambok. Hisz aki szerelemre vágyik, éhes arra, olyan könyveket, novellákat, verseket olvas, szerelmes filmeket néz, mely oltja a vágyát. Még ha rövid időre is.

A jól megírt blog tartalommal a Google szeretete is a tiéd lesz, teret nyersz vele az online világban. Ha már online térről beszélünk, ne felejtsd el a cikket megosztani a közösségi oldalakon. Minél többen olvasnak, kattintanak a weboldaladra majd, hosszú időn át ott időzve, annál értékesebbé válik a weboldalad a Google szemében.

Egy blog írásával nem csupán az állatok nemi életét mutathatod be.

Eladhatóvá teheted az értékesítésre célzott termékeidet, vagy akár a munkádat, szolgáltatásodat. Bemutathatod az online áruházadat, hírt adhatsz magadról. Adj infót arról, szerinted miért jó a terméked, szolgáltatásod, milyen pluszt kapnak azért, amennyiben azt választják az olvasóid. Érdemes felhasználni bizonyos promócióknál, kuponos kampányok bemutatásánál. E-mailes regisztrációhoz köthetővé tehető, az ajándékba szánt kupon, egy egyszerű űrlap elhelyezésével a weblapon, így az email címeket is elkezdheted gyűjteni általa.

Egy-egy termék bemutató alá pl., kérdéseket tehetsz fel, kommunikációs célból:

Neked melyik tetszik jobban?
Melyiket választanád ha…?
Miért az egyszerűbb weboldalt?…

A megfogalmazott kérdések elindíthatnak olyan folyamatokat az emberekben, ami vásárlásra ösztönözi őket. Ezzel forgalmat generálsz, nő a profit és megnő a kereslet is. Ha valamiben jó vagy, jó az adott terméked, segítséget ad a szolgáltatásod, az megosztásra sarkallja később a felhasználókat. A jót mindenki meg akarja osztani, örömöt szeretne okozni másoknak is vele. Emellett bizalmat szavaz neked és hírt visz a vállalkozásodról, termékedről a Facebook ismerőseinek.

 

Bármiről is írj blog tartalmat, az legyen ütős, érdekes és persze adjon valami pluszt is, amire szüksége van az olvasóknak.

Az utolsó és talán a legfontosabb dolog pedig a rendszeresség.

Írj blogot napi, heti, havi rendszerességgel.

A cikkek tartalom hossza legyen minimum 300db szavas. Egy átlagos blog bejegyzés 3000db szó tartalommal bír.
Persze ha már valami konkrét, esetleg bonyolultabb, vagy hosszabb blog cikkre vágysz, érdemes erre egy szimpatikus, hitelesen író külsős embert, hozzáértő céget ezzel megbíznod.
Ez a tökéletes blog titka.

Az afrikai rínók nemi élete egyébként, csúfos véget ért.

 

A Te vállalkozásodnak azonban van esélye, bízd szakemberre a weboldal készítését, fejlesztését, karbantartását!