Oldal kiválasztása

A kezdő vállalkozás útja eleinte döcögős és nehézkes lehet. Tanulni bármilyen úton lehetséges és persze kell is, a legjobb és leghasznosabb út mégis a kapcsolatépítés.

Hosszú távon ki tudnak alakulni olyan kapcsolatok, melyek kölcsönösen segíthetik egymást, barátságok szövődnek, információk cserélnek gazdát.

Weboldal vagy webshop készítésnél találkozhatsz azzal a jelenséggel, hogy egyen stílusúak. Mintha egymásról másolták volna a szövegtartalmat kissé kiigazítva azt és a dizájnt. Részben így is van. Hiszen ami másnak már tökéletesen bevált, az számodra is tökéletes.

A konkurencia viselkedéseinek tanulmányozása mellett, a webes tartalomra mért újabb és újabb szabályok elolvasását követően, a mért adatok alapozásával, egy olyan szemlélettel gazdagodsz, mely az addig észre nem vett apróbb hibáknak láthatóságot ad a weboldal-webshop készítése közben, vagy rosszabb esetben közvetlenül az elkészülte után.

Mint amikor színházban ülsz várva, hogy elkezdjék az ígéretesnek tűnő színdarabot. Lassan elsötétednek a fények, elhalkul körülötted a nézőközönség és felhúzzák a függönyt.
Megmutatkozik a színdarab első, izgatott várakozással teli pillanata. 

 

A nagyok tudják azt amit te még nem, hiszen rengeteg tapasztalat, a kavicsokkal teli út végigjárása már mögöttük van, míg kezdő vállalkozásként a buktatókkal még csak épp ismerkedsz. Barátkozz a nagyokkal, fordulj feléjük bizalommal, kérd ki a tanácsukat olyan esetekben amiben nem vagy biztos, fogadj fel egy mentort akiben megbízol és szimpatikus. – Konkurensek létére, nem tartanak téged fenyegető veszélynek, hiszen más kategoriák szerint dolgoznak, továbbá ők is kezdték ám valamikor, valahogy, melyet nem felednek el. –

Míg ők a plafont verdesik a saját hibákon tanulva, jó tapasztalatokkal rendelkeznek, addig te a létra fokokat léped meg lassan haladva.
Ismerős a szitu?

A már ismertebb weboldalak tanulmányozásával, rá lehet jönni azok apró taktikáira, titkaira. Ha elég figyelmet szentelsz a részleteknek, akaratlanul is web praktikákra tehetsz szert; amennyiben a tudásodat folyamatosan bővíted, hisz amit elméletben megtanulsz, az a gyakorlatban ott áll feketén-fehéren.
Esetleg észre veszed a kisebb hiányosságokat,
mely tudás tökéletesítheti a te vállalkozásodat. Amennyiben beépíted a saját weboldalba, webshopba a hasznos információkat alapul véve, megváltozik a mért SEO statisztikád.

Tudvalevő, hogy jól beállított fotókkal képesek hangulatot át adni, érzelmekre ráhatással lenni. Ehhez ki lehet használni a reggeli napkelte, a napnyugta aranyló fényeit, vagy a kék órát, amely az est előtti kb 30 percben érhető el. A jó fotó nem a drága gépeknél kezdődik, hanem a fényeknél, beállításoknál. Termékfotózásnál a legjobb egy fehér fotódoboz, ledsor fény háttér megvilágítással, melyet otthon akár ügyesen el is készíthetsz.

A megfelelően elkészített weboldal, webshop vagy egy, az oldalon jó tartalommal bíró marketingszöveg segíthet abban, hogy a Partnereid, valamint a felhasználók örömmel olvassanak, értékeljenek.

A weboldalon törekedj arra, hogy bizalmat érj el, vagy amennyiben valamilyen tudást megosztasz ott, akkor tanuljanak tőled.
Bármilyen cél elérhető ha energiát fektetsz bele. Minél többet olvasol róla olyan vállalkozóktól, szövegíróktól, marketingesektől akik már letettek valamit az asztalra és látványos célokat értek el, folyamatosan növekvő forgalom mellett, szélesítheted a körét azoknak a leendő Partnereidnek, akiknek valamilyen szolgáltatást nyújtasz.

 

Ehhez lehetőleg olyan szolgáltatást, vagy terméket válassz, mely örömet okoz ha végzed a napi feladataidat, mellette nem elhanyagolható szempont annak fontossága, amely piaci rést fedhet le, ami az adott keresletet kiszolgálja éveken át.

A jó szolgáltatás, vagy termék önmagát képes eladni, profitot termelni. A jó választás, ebben a folyamatban kiemelt fontossággal bír.